TIRANA i OHRID / 215KM

09.04. - 13.04.2020.

➡️ADINO TOURS Bugojno

🇦🇱🇦🇱SKADAR TIRANA🇲🇰🇲🇰 OHRID SKOPLJE🇲🇰🇲🇰

☀️NAŠE I VAŠE APRILSKO PUTOVANJE ☀️
🗓09.04.- 13.04. 2020.
CIJENA 215 KM 
☎️Kontakt telefoni 061 606 690 i 030 251 393

PROGRAM PUTOVANJA

1. i 2. DAN – BUGOJNO – SKADAR – TIRANA
Polazak iz Bugojna sa dogovorenog mjesta u večernjim satima.Vožnja preko Mostara,Trebinja,Crne Gore te ulazak u Albaniju sa pauzama po potrebi grupe. Dolazak u Skadar, jedan od najstarijih gradova u Albaniji, koji se nalazi na Skadarskom jezeru.Boravak u Skadru 2-3 sata, obilazak grada, slobodno vrijeme za ručak. Nastavljamo vožnju prema Tirani.
Dolazak u TIRANU u popodnevnim satima.Smještaj u hotel. Fakultativno obilazak grada , posjeta glavnom gradskom trgu – Skenderbegu , te ostalih znamenitosti. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.


3. DAN – TIRANA – OHRID – SKOPLJE

Doručak , napuštanje hotela oko 10 sati te polazak prema OHRIDU. Vožnja cca 3 sata.
Po dolasku u Ohrid slijedi fakultativno vožnja brodicom , te slobodno vrijeme za obilazak starog jezgra grada ,koji je bogat prodavnicama ručno rađenih suvenira, filigrana , kao i ohridskih bisera.
Polazak iz Ohrida za Skoplje ,dolazak i smještaj u hotel u Skoplju, noćenje.


4. i 5 DAN SKOPLJE – NIŠ -BiH

Doručak, zatim fakultativno panoramsko razgledanje Skoplja, grada koji leži na rijeci Vardar, uz vodića. ( Tvrđava Kale odakle se prostire prelijep pogled na grad, zatim Most umjetnosti i drugo)
Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti
Polazak za BiH , vožnja preko Srbije, mogućnost posjete Nišu.
Vožnja preko Užica, ulazak u BiH te vožnja do odredišta.


ARANŽMAN UKLJUČUJE :
-Prijevoz lux autobusom
-dva noćenja sa doručkom u hotelu 3***
-Pratioca putovanja
-Boravišne taxe
-Obilazak Skadra , Ohrida

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE
-Doplata za jednokrevetnu sobu -80 KM
-Fakultativni izlet- vožnja brodicom Ohridskim jezerom -10 eur
-Panoramsko razgledanje Skoplja i Tirane uz lokalnog vodića – 10 eur
-PZO 8 KM za osobe do 60 godina starosti

CIJENA ARANŽMANA 215 KM

➡️ Informacije na tel.
📲 061 606 690
📲 061 759 168
Info@adinotours.com

Teritorij Skoplja naseljen je još od najmanje 4000. godine pre nove ere; ostaci neolitičkih naselja pronađeni su unutar stare tvrđave Kale koja gleda na modernu jezgru grada. Izvorno paeonski grad, Scupi je postao glavni grad Dardanije u drugom stoljeću prije nove ere. Uoči 1. stoljeća poslije Krista, naselje su zauzeli Rimljani i postalo vojni logor. Kada je Rimsko Carstvo je bio podijeljen na istočni i zapadni polovice u 395 AD, Skupi su pod vizantijskom pravilo iz Carigrada . Tokom većeg dela ranog srednjovekovlja razdoblje, grad je osporavan između Bizanta i Bugarskog Carstva , čiji je glavni grad bio između 972. i 992. godine.

Tirana je smještena u središtu Albanije, okružena je planinama i brdima, na istoku se uzdiže planina Dajt i lagana dolina na sjeverozapadu s pogledom na Jadransko more . Zbog svog položaja unutar Tiranske nizine i blizine Sredozemnog mora , grad je posebno pod utjecajem mediteranske sezonske klime . Ubraja se u najmoćnije i najsunčanije gradove u Europi, sa 2.544 sata sunca godišnje.